Oбщи условия

Общи условия


1. Заявки се приемат всеки работен ден от 09.00 до 18.00ч., а в събота до 11.00ч.

2.     При подадена заявка куриерът изчаква най-много 10мин. на адреса след което изпращачът трябва да направи заявка отново. По тази причина е необходима пратката Ви да бъде готова преди да се обадите в офиса на Меридиан Експрес.

3. Предлагаме безплатни пликове за опаковане на документални пратки. Опаковането на колетни пратки се извършва от клиента.

4. При отказ от страна на получателя да приеме или плати пратката, тя се връща в срок от 7 дни на подателя, който заплаща услугата в двете посоки. Меридиан Експрес не носи отговорност за пратки задържани след упоменатия срок, поради отказ от страна на изпращача да изпълни ангажиментите си по връщането й.

5. При неспазване на договорените срокове, разходите за доставката и/или връщането на пратката са за сметка на Меридиан Експрес.

6. При рекламация от страна на клиента за увредена пратка се съставя констативен протокол на щетите в момента на доставка в присъствието на куриера.

7. Съгласно ЗПУ забранени за превоз са: пари, ценности, наркотични, силнодействащи или отровни вещества, оръжие, взривни или други опасни вещества или предмети, религиозни материали на забранени или нерегистрирани в страната секти и организации и др.